HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Officiele opening Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil

Officiele opening Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil

Dit item is in het archief geplaatst op 14-03-2019

Donderdag 21 februari is Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil in Maasbracht officieel geopend.

In het pand zijn het Sociaal Wijkteam, de Huiskamer Plus, Bibliocenter en Steunpunt Vrijwilligers gehuisvest. Wethouder Math Wilms: ‘In het Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil zijn verschillende maatschappelijke organisaties gehuisvest. Doordat zij op dezelfde locatie zitten kunnen zij elkaar versterken. Het is een plek waar inwoners andere mensen kunnen ontmoeten en terecht kunnen voor advies en ondersteuning over hun gezondheid, welzijn en welbevinden.’

Onthulling muurschildering

Bezoekers van het centrum kunnen ook gebruik maken van de naastgelegen belevingstuin. Tijdens de opening is een muurschildering van kunstenaar Gart Smits uit Weert onthuld. Het idee voor de schildering is ontstaan na een brainstormsessie met de bezoekers van de Huiskamer Plus. Het resultaat van deze samenwerking is nu te zien op de buitenmuren van de belevingstuin.

Organisaties Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil

Verschillende maatschappelijke organisaties zijn gehuisvest in het Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil. In het Sociaal wijkteam kunnen inwoners terecht met vragen over gezondheid, opvoeden en inkomen, over voorzieningen en dagbesteding. En ook als u vragen heeft over mantelzorg of eenzaamheid. Of als u iemand kent die ondersteuning nodig heeft.

De Huiskamer Plus is een fijne kleinschalige vorm van dagbesteding. Als u ouder wordt en soms de dag niet meer goed doorkomt. Of als u niet meer kunt deelnemen aan het verenigingsleven, een beperking heeft of als u kampt met vergeetachtigheid kunt u gebruik maken van de Huiskamer Plus.

De collectie van de bibliotheek bestaat uit boeken voor volwassenen, voor jongeren 12+ en boeken voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar.

Steunpunt Vrijwilligers ondersteunt het vrijwilligerswerk in de gemeente Maasgouw. Bij het Steunpunt kunnen inwoners terecht als ze vrijwilligerswerk willen doen. Ook organisaties en verenigingen kunnen er terecht als ze vrijwilligers zoeken.

Bekijk hieronder een timelapse video van de muurschildering.