HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Nog geen jodiumtabletten ontvangen?

Nog geen jodiumtabletten ontvangen? (27-06-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 18-07-2018
jodiumtabletten worden door brievenbusgleuf geduwd

In oktober 2017 hadden alle huishoudens met kinderen tot 18 jaar per post een doosje jodiumtabletten moeten ontvangen.

Deze jodiumtabletten werden door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verstuurd naar huishoudens met kinderen tot 18 jaar die wonen in een gebied tussen 20 en 100 kilometer rondom een kerncentrale. Gemeente Maasgouw valt binnen deze zone.

Kernongeval

Door de jodiumtabletten vooraf te verspreiden, zijn deze bij een kernongeval direct beschikbaar voor de mensen die baat hebben bij de mogelijke beschermende werking ervan. Overigens is de kans op een kernongeval heel klein.

Niet ontvangen?

Heeft u geen jodiumtabletten ontvangen? Neemt u dan contact op met de gemeente via (0475) 85 25 00. De jodiumtabletten kunt u, als u tot de doelgroep behoort, ophalen bij de gemeente Maasgouw. Vergeet niet uw geldige legitimatiebewijs mee te nemen.