HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  NL DOET 2019

NL DOET 2019

Dit item is in het archief geplaatst op 05-12-2018

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen en voedselbanken opgelet! Dit is jullie kans om een grote klus te klaren, jullie organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Op 15 en 16 maart 2019 organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NL DOET.

Aanmelden kan vanaf november 2018. Gemeente Maasgouw erkent de waarde van het vrijwilligerswerk voor de samenleving. Om de diversiteit aan vrijwilligersklussen in Maasgouw te promoten worden tijdens deze twee dagen verschillende vrijwilligerswerkzaamheden onder de aandacht gebracht. Iedere vrijwilligersorganisatie in de gemeente Maasgouw heeft de mogelijkheid hier aan mee te doen.

Aanmelden/meer informatie

Indien uw organisatie een vrijwilligersklus heeft tijdens NL DOET, kunt u deze aanmelden via www.nldoet.nl . U kunt zich ook als vrijwilliger aanmelden voor één van de klussen in uw buurt, zodat ook u ervaart hoe het is om actief te zijn als vrijwilliger voor de betreffende organisatie. Op deze website kunt u ook terecht voor meer informatie over het landelijke initiatief NL DOET.

Vanaf 1 november 2018 tot 31 januari 2019 kan men ook een financiële bijdrage aanvragen voor de NL Doet 2019 klus zodat er ook de middelen zijn om een klus uit te voeren. Deze bijdrage bedraagt maximaal € 400,00. Op = op ! Aanvragen krijgen binnen 3 weken uitsluitsel. Check voor het indienen van een aanvraag de voorwaarden om teleurstellingen te voorkomen. Daarnaast ontvangt elke organisatie (voor zover voorradig) een NL Doet promotiepakket per organisatie en een Gamma kortingsbon van 25%.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daniëlla Daelmans–van Driel, team Economie & Maatschappij via (0475) 85 25 00 of via d.daelmans@gemeentemaasgouw.nl . Voor meer informatie specifiek over vrijwilligerswerk kunt u terecht bij het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw. Zij helpen mensen bij het zoeken naar geschikt vrijwilligerswerk, helpt organisaties bij het vinden en binden van geschikte en gemotiveerde vrijwilligers en geeft informatie en advies. Klik hier om een vacature aan te melden. Het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw heeft op vrijdag spreekuur van 10 tot 12 uur in Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil, Suikerdoossingel 49 te Maasbracht. Ook kunt u dan telefonisch contact opnemen via: (0475) 85 25 00 of per mail via info@klikmaasgouw.nl.