HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  NL-alert brand Pannenhof Beegden

NL-alert brand Pannenhof Beegden (03-05-2021)

Dit item is in het archief geplaatst op 24-05-2021
brand Pannenhof

Afgelopen vrijdag was er sprake van een grote brand bij de Pannenhof in Beegden. Hierbij was sprake van een grote rookontwikkeling. Aanvankelijk trok deze rook langs de kern van Beegden. Na verloop van tijd trok de rook, vanwege de veranderende windrichting, over de kern van Beegden.

Om mogelijke gezondheidsrisico’s en overlast voor de inwoners te minimaliseren is er een NL-Alert uitgegaan. Inwoners werd verzocht om tot nader bericht ramen en deuren gesloten te houden. Later is er een tweede NL-Alert uitgegaan. De eerste melding werd vervolgens ingetrokken. Uit reacties blijkt dat een aantal inwoners de melding van NL-Alert niet heeft ontvangen. Het is lastig om te achterhalen wat hier de oorzaak van is.

Meer informatie NL-Alert

Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. De eerstvolgende uitzending vindt plaats op maandag 7 juni. Op internet vindt u meer informatie over NL-alert en het ontvangen van een NL-alert. Voor aanvullende vragen kunt u terecht bij Rijksoverheid via het telefoonnummer 1400. Dit kan op werkdagen tussen 08.00 en 20.00 uur.