HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Nationale Voorleesdagen 2019

Nationale Voorleesdagen 2019

Dit item is in het archief geplaatst op 13-02-2019

Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019 vonden de Nationale Voorleesdagen plaats. De voorleesdagen zijn van start gegaan met het Voorleesontbijt op woensdag 23 januari.

De burgemeester, wethouders en griffier van de gemeente Maasgouw hebben 13 scholen en kindercentra bezocht. Ze lazen voor uit het prentenboek van het jaar 2019 “Een huis voor Harry” geschreven door Leo Timmers.

Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Het is niet alleen leuk maar speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en bovendien leren kinderen zich te concentreren en te luisteren tijdens het lezen.