HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Minister stelt besluit uit tot voorjaar 2020

Minister stelt besluit uit tot voorjaar 2020

Dit item is in het archief geplaatst op 13-12-2019
dijkversterking Thorn-Wessem

Minister Cora van Nieuwenhuizen neemt tot het voorjaar 2020 de ruimte om te besluiten of het landelijk gebied tussen Thorn en Wessem behouden kan blijven voor waterberging in extreme hoogwater situaties.  Dat heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat op donderdag 21 november besloten.

Uitstel

De minister besloot eerder om op een aantal plaatsen in Limburg het verleggen van dijken te onderzoeken. Als de dijken verlegd worden, kan de Maas meer water bergen en afvoeren. Er ontstaan dan minder snel hoge waterstanden en dus minder kans op overstromingen. De minister heeft nu besloten dat de verkenningen in Arcen, Baarlo - Hout-Blerick en Well verder kunnen worden uitgewerkt. Voor Thorn-Wessem spreekt de minister in het voorjaar van 2020 haar voorkeur uit. De Tweede Kamer is op vrijdag 22 november over het besluit geïnformeerd.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 9 december 2019 organiseert het Waterschap Limburg van 19.00 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst in Kasteelhoeve de Grote Hegge aan de Waterstraat 9 in Thorn over het dijktraject Thorn-Wessem.  De bijeenkomst begint om 19.00 uur met een presentatie. Aansluitend vindt er een informatiemarkt plaats tot 21.30 uur.