HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Meer werkzoekenden aan het werk

Meer werkzoekenden aan het werk

Dit item is in het archief geplaatst op 25-07-2019
betrokkenen project

Minimaal 300 extra werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Dat is de bedoeling van het actieplan Perspectief op Werk. Werkgevers, onderwijs, UWV en gemeenten in Midden-Limburg zetten daar samen hun schouders onder. De Rijksoverheid heeft er in totaal 2 miljoen euro voor over.

Betere begeleiding

De activiteiten en projecten van het actieplan richten zich vooral op een betere begeleiding van werkzoekenden naar werk, door een intensieve samenwerking met werkgevers en onderwijsinstellingen. Meer begeleiding op de werkplek moet er bovendien voor zorgen dat mensen minder snel uitvallen. Ook is er veel aandacht voor opleiding en scholing.

Het actieplan komt tegemoet aan de vraag van werkgevers op deze krappe arbeidsmarkt. En zo krijgen mensen wiens afstand tot de arbeidsmarkt relatief groot is, tóch een serieuze kans op werk. In totaal worden dit en volgend jaar zo’n 1.250 mensen benaderd en gesproken.

Recent voorbeeld

Een recent voorbeeld is een project waarbij acht werkzoekenden door werkgever en opleider Installatiewerk Zuid-Oost  zijn getest op persoonlijke kenmerken, competenties en ontwikkelpotentieel.  Op basis hiervan zijn de werkzoekenden tijdens een speeddate met diverse werkgevers in contact gebracht. De werkgevers waren positief verrast door de motivatie en potentie van de kandidaten. Alle werkzoekenden zijn inmiddels gestart met de opleiding installatietechniek en aan het werk bij één van de betrokken werkgevers.

Het actieplan is door de wethouders van de Midden-Limburgse gemeenten, het UWV en de Limburgse Werkgeversvereniging kring Midden-Limburg op 3 juli jl. vastgesteld.