HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Mantelzorgwaardering in de vorm van cadeaubonnen

Mantelzorgwaardering in de vorm van cadeaubonnen (29-04-2021)

Dit item is in het archief geplaatst op 30-06-2021
mantelzorg

Bent u mantelzorger voor iemand uit Maasgouw? Dan kunt u in aanmerking komen voor een mantelzorgwaardering. Dit jaar ontvangen mantelzorgers in plaats van een geldbedrag cadeaubonnen die u bij Maasgouwse ondernemers kunt inwisselen. De waarde blijft €175.

Campagne koop lokaal

Veel ondernemers hebben het moeilijk in deze tijd. Vorig jaar is de campagne 'Koop lokaal' gestart om inwoners te stimuleren om vooral bij lokale ondernemers inkopen te doen. Door de mantelzorgwaardering uit te keren in de vorm van Maasgouwse cadeaubonnen geven we hier een extra impuls aan. Deze cadeaubonnen zijn nieuw en worden nu ontwikkeld. Horecaondernemers en winkeliers zijn inmiddels benaderd of zij mee willen doen. Een overzicht van deelnemende ondernemers komt uiterlijk 1 juli op onze website te staan.

Aanvragen

De mantelzorgwaardering kan vanaf nu aangevraagd worden. De verwachting is dat de cadeaubonnen vanaf 1 juli beschikbaar zijn. U ontvangt hierover nog bericht per mail. De mantelzorgwaardering kunt u aanvragen tot en met 31 december 2021. U kunt als mantelzorger maar éénmaal de waardering ontvangen, onafhankelijk van het aantal mensen waarvoor u mantelzorger bent.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een mantelzorgwaardering geldt een aantal voorwaarden.

  • De mantelzorger verleent langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week onbetaalde zorg aan een naaste (degene die mantelzorg ontvangt)
  • De mantelzorger staat als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg Maasgouw geregistreerd
  • De zorgvrager woont in Maasgouw

Klik hier om de mantelzorgwaardering direct aan te vragen 

Meer informatie

Meer informatie over de mantelzorgwaardering vindt u hier. Ook kunt u met vragen terecht bij onze mantelzorgondersteuners Carl Lahaije en Björn Maessen. Zij zijn te bereiken via mantelzorgers-vrijwilligers@gemeentemaasgouw.nl of (0475) 85 25 00.