HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Mantelzorgsalon ‘Wet langdurige zorg: passende zorg thuis of in een zorginstelling?’

Dit item is in het archief geplaatst op 11-07-2018

Op donderdag 28 juni wordt er weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Dit keer is het thema ‘Wet langdurige zorg: passende zorg thuis of in een zorginstelling?’.

Kan ik thuis blijven wonen en zorg krijgen? Welke zorgaanbieders kunnen mij zorg geven? Hoe krijg ik de zorg die het beste bij mij past? Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over een zorgaanbieder? Hoe zit het ook alweer met de eigen bijdrage? Kan ik de zorg met een persoonsgebonden budget betalen?

Wet langdurige zorg (Wlz)

De Wet langdurige zorg (Wlz) regelt passende zorg voor kwetsbare ouderen, mensen met een handicap en mensen met een psychische aandoening. In de regio Noord- en Midden-Limburg voert Zorgkantoren Coöperatie VGZ de Wlz uit voor iedereen die in deze regio woont en langdurige zorg nodig heeft, onafhankelijk van waar ze verzekerd zijn.

Gast mantelzorgsalon

Mevrouw Mariëlle Steinhage is klantadviseur bij VGZ en is te gast tijdens deze mantelzorgsalon. Zij ondersteunt klanten én hun mantelzorgers bij het voeren van de eigen regie over de zorg. “In de ideale situatie kunnen mensen die recht hebben op Wlz, thuis blijven wonen. Maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Samen kijken wij dan naar de zorg die tijdens het wachten op een woonplek geleverd kan worden.”

Voor wie is een mantelzorgsalon?

Mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw zijn van harte welkom. Elke keer wordt een ander onderwerp uitgelicht dat voor u van belang is. Daarnaast ontmoet u hier op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers. Met hen kunt u uw ervaringen, problemen en tips delen. Ook is de Wmo-adviseur van de gemeente Maasgouw aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning. De Wmo-adviseur is tevens lid van het Sociaal wijkteam.

Waar en wanneer?

De mantelzorgsalon is op donderdag 28 juni van 19.30 tot 21.15 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht (naast de Protestantse kerk). Deelname is gratis.

Aanmelden

Bent u mantelzorger en wilt u deze bijeenkomst bezoeken? Meld u dan aan via het Sociaal wijkteam. Dit kan via (0475) 85 25 00 of wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl .

Meer informatie

Voor overige informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financiën kunt u ook contact opnemen met de Wmo-adviseur van de gemeente Maasgouw via bovenstaande contactgegevens.