HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Mantelzorgsalon 'Wat als de zorg van mij niet meer nodig is?'

Mantelzorgsalon 'Wat als de zorg van mij niet meer nodig is?'

Dit item is in het archief geplaatst op 22-03-2019

Op donderdag 21 maart wordt de eerste mantelzorgsalon van 2019 georganiseerd. Dit keer is het thema ‘Wat als de zorg van mij niet meer nodig is?’

Persoonlijke antwoorden   

Het zorgen voor een ander zal op enig moment wegvallen of een andere vorm aannemen, bijvoorbeeld als opname in een zorgcentrum noodzakelijk is. Zeker als je gedurende lange tijd intensief voor iemand hebt gezorgd, breekt er dan een andere periode in je leven aan. Vragen die je je dan zult stellen zijn: Wat moet ik nu doen?  Mag ik kiezen voor mezelf en mag ik zelf weer gaan genieten? En wat wil ik dan eigenlijk? Deze en meer vragen zullen tijdens deze mantelzorgsalon aan bod komen. Samen zullen wij ervaren dat de antwoorden op deze of andere vragen voor iedereen heel persoonlijk zijn. Gastspreker tijdens deze bijeenkomst is Annemiek Heijnen, specialist op het gebied van menselijke emoties, patronen en gevoelens en het effect hiervan op het lichamelijke en psychische systeem van ieder mens. Annemiek zal advies en ondersteuning geven op weg naar een gelukkiger leven met meer rust en vrijheid tijdens en na het zorgen voor een ander.

Datum, locatie en tijdstip

De mantelzorgsalon is op donderdag 21 maart van 19.30 tot 21.15 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht (naast de Protestantse kerk).

Voor wie is een mantelzorgsalon?

Voor alle mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw. Elke keer wordt een ander onderwerp uitgelicht dat voor u van belang is. Daarnaast ontmoet u hier op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers. Met hen kunt u uw ervaringen, problemen en tips delen. Ook is de Wmo Adviseur van de gemeente Maasgouw (tevens lid van het Sociaal wijkteam) aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning.

Aanmelden

Bent u mantelzorger en wilt u deze bijeenkomst bezoeken? Meld u dan aan via het Sociaal wijkteam. Dit kan telefonisch via (0475) - 85 25 00 of per e-mail via wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl. Deelname is gratis.

Meer informatie

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financiën, kunt u ook contact opnemen met de Wmo Adviseurs van de gemeente Maasgouw via bovenstaande contactgegevens.