HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Mantelzorgsalon over Wmo, Participatiewet en onafhankelijke ondersteuning

Mantelzorgsalon over Wmo, Participatiewet en onafhankelijke ondersteuning

Dit item is in het archief geplaatst op 08-07-2019

Er wordt op donderdag 27 juni weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunt u in gesprek met een aantal medewerkers van de Wmo, Participatiewet en onafhankelijke ondersteuning. Wethouder Math Wilms is aanwezig en verzorgt een inleiding.

Verschillende informatietafels

Als mantelzorger heb je vaak vragen over specifieke onderwerpen. Veel van deze vragen hebben te maken met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Participatiewet (inkomen en werk). Denk hierbij aan hulp bij het huishouden om als mantelzorger ontlast te worden of de mogelijkheden voor kortdurende opname van de hulpvrager in een zorghotel of zorgcentrum zodat je zelf even tot rust kunt komen. Het zorgen voor iemand brengt vaak ook extra kosten met zich mee. Welke financiële tegemoetkoming is er mogelijk vanuit de gemeente en wanneer kan dan een Persoonsgebonden Budget (PGB) een oplossing zijn? En wat te doen als je verplicht bent om te solliciteren terwijl er thuis ook nog mantelzorgtaken zijn? U krijgt tijdens deze bijeenkomst de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende gesprekstafels met medewerkers van de Wmo en Participatiewet. Stel hier uw eigen vraag of leer van de vragen van anderen.

Ook kunt u in gesprek gaan met een medewerker van MEE en een vrijwillige ouderenadviseur uit de gemeente Maasgouw. Zij kunnen ondersteunen bij het keukentafelgesprek of bij de aanvraag van een voorziening of financiële tegemoetkoming. Ook is de Wmo Adviseur natuurlijk aanwezig voor vragen over bijvoorbeeld de Mantelzorgwaardering of het inzetten van een vrijwilliger. Wethouder Math Wilms zal een inleiding verzorgen over de visie van de gemeente bij het ondersteunen van mantelzorgers. Wat vindt de gemeente belangrijk en hoe zorgt zij hiervoor?

Datum, locatie en tijdstip

De mantelzorgsalon is op donderdag 27 juni van 19.30 tot 21.15 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht (naast de Protestantse kerk).

Voor wie is een mantelzorgsalon?

De mantelzorgsalon is bedoeld voor alle mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw. Elke keer wordt een ander onderwerp uitgelicht dat voor u van belang is. Daarnaast ontmoet u hier op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers waarmee u ervaringen, problemen en tips kunt delen. Ook is de Wmo Adviseur van de gemeente Maasgouw (tevens lid van het Sociaal wijkteam) aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning.

Aanmelden

Bent u mantelzorger en wilt u deze bijeenkomst bezoeken? Meld u dan aan via het Sociaal wijkteam. Dit kan telefonisch via (0475) - 85 25 00 of per e-mail via wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl. Deelname is gratis en de koffie staat klaar!

Meer informatie

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financiën, kunt u ook contact opnemen met de Wmo Adviseurs van de gemeente Maasgouw via bovenstaande contactgegevens.