HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Mantelzorgsalon over technologische hulpmiddelen die mantelzorgers ondersteunen

Mantelzorgsalon over technologische hulpmiddelen die mantelzorgers ondersteunen (14-09-2020)

Op donderdag 24 september wordt weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Rekening houdend met de RIVM-richtlijnen m.b.t. het coronavirus, kunnen mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw elkaar weer ontmoeten tijdens deze bijeenkomst.

Technologische hulpmiddelen voor mantelzorgers: er is meer mogelijk dan u denkt!

Technologie in de zorg thuis ontwikkelt zich razendsnel. U denkt misschien als mantelzorger dat dit nog ver van uw bed is, maar wist u dat sommige oplossingen ook voor u nu al bruikbaar zijn? Kent u bijvoorbeeld het verhaal van de druppelbril? De slimme medicijndispenser? Of Tessa, de sociale robot die mevrouw Peters dagelijks helpt herinneren aan haar favoriete radioprogramma? Steeds meer mensen maken dankbaar gebruik van technologische hulpmiddelen in en om huis. Deze apparaten worden ook speciaal ontwikkeld om mensen die zorg nodig hebben te ondersteunen. Veel mensen kunnen daarmee langer zelfstandig thuis wonen. Ook voor mantelzorgers zijn er al veel interessante mogelijkheden. Weet u al wat er in uw regio mogelijk is? De zorgmedewerkers van De Zorggroep vertellen u graag hierover. Tijdens deze mantelzorgsalon laten we u graag een paar mooie voorbeelden zien. Ook is er voldoende ruimte voor uitleg en gesprekken rondom dit thema. Wilt u meer weten over hoe technologieën en innovaties u als mantelzorger kunnen ondersteunen? We zien u graag!

Datum, locatie en tijdstip

De mantelzorgsalon is op donderdag 24 september van 19.30 tot 21.15 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht (naast de Protestantse kerk).

Voor wie is een mantelzorgsalon?

Voor alle mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw. Elke keer wordt een ander onderwerp uitgelicht dat voor u van belang is. Daarnaast ontmoet u hier op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers. Met hen kunt u uw ervaringen, problemen en tips delen. Ook zijn de mantelzorgondersteuners van de gemeente Maasgouw (tevens lid van het Sociaal wijkteam) aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning.

Aanmelden noodzakelijk!

Vanwege de coronamaatregelen kunnen maximaal 24 personen deze mantelzorgsalon bezoeken. Aanmelden is dan ook noodzakelijk! Meld u aan via het Sociaal wijkteam. Dit kan telefonisch via (0475) - 85 25 00 of per e-mail via wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl. Deelname is gratis. Als u symptomen heeft die kunnen wijzen op het coronavirus dan moet u thuis blijven.

Meer informatie

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financiën, kunt u ook contact opnemen met de mantelzorgondersteuners van de gemeente Maasgouw via bovenstaande contactgegevens.