HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Mantelzorgsalon over de tijdelijke overname van zorg

Mantelzorgsalon over de tijdelijke overname van zorg (13-09-2021)

Door de coronamaatregelen is er enige tijd geen mantelzorgsalon georganiseerd. Maar in het najaar staan er weer twee gepland. Hierbij wordt uiteraard rekening met de actuele coronamaatregelen gehouden. De eerste mantelzorgsalon wordt gehouden op donderdag 23 september.

Respijtzorg: een adempauze voor de mantelzorgers

Respijtzorg is een tijdelijke overname van zorg. Ook van mantelzorg. Als mantelzorger kunt u hierdoor even op adem komen. U houdt uw eigen leven beter in balans en houdt de zorg voor de ander langer vol. In deze mantelzorgsalon besteden wij aandacht aan de verschillende vormen van respijtzorg in en buiten de gemeente Maasgouw. Van een vrijwilliger aan huis tot tijdelijke opname in een zorgcentrum. En alles wat hier tussen zit. 

Datum, locatie en tijdstip

De mantelzorgsalon is op donderdag 23 september van 19:30 tot 21:15 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht (naast de Protestantse kerk).

Voor wie is een mantelzorgsalon?

Voor alle mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw. Elke keer wordt een ander onderwerp uitgelicht dat voor u van belang is. Daarnaast ontmoet u hier op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers. Met hen kunt u uw ervaringen, problemen en tips delen. Ook zijn de mantelzorgondersteuners van de gemeente Maasgouw (tevens lid van het Sociaal wijkteam) aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning.

Aanmelden noodzakelijk!

Vanwege de coronamaatregelen kunnen maximaal 24 personen de mantelzorgsalon bezoeken. Aanmelden is dan ook noodzakelijk! Meld u aan via het Sociaal wijkteam. Dit kan telefonisch via (0475) 85 25 00 of per e-mail via mantelzorgers-vrijwilligers@gemeentemaasgouw.nl. Deelname is gratis. Als u symptomen heeft die kunnen wijzen op het coronavirus, dan moet u thuis blijven. 

Meer informatie

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financiën, kunt u ook contact opnemen met de mantelzorgondersteuners van de gemeente Maasgouw via bovenstaande contactgegevens.