HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Mantelzorgsalon 'Mag of moet ik als mantelzorger grenzen stellen?'

Mantelzorgsalon 'Mag of moet ik als mantelzorger grenzen stellen?'

Dit item is in het archief geplaatst op 28-09-2018

Op donderdag 27 september wordt weer een mantelzorgsalon georganiseerd. Dit keer is het thema 'Mag of moet ik als mantelzorger grenzen stellen?'

Grenzen durven aangeven

Een van de meest voorkomende moeilijkheden van mantelzorgers is het kunnen en durven aangeven van hun grenzen. Mantelzorg wordt vaak ongemerkt zwaarder, naarmate je langer voor iemand zorgt. Je overvraagt jezelf en je kunt zelfs oververmoeid of geïrriteerd raken. Anderzijds zie je de grenzen van degene waar je voor zorgt ook wel eens over het hoofd.

Als mantelzorger in balans blijven

Tijdens deze mantelzorgsalon wordt stil gestaan bij de aard van de grenzen waarmee je als mantelzorger te maken kunt krijgen.

• Herken en erken je je eigen grenzen als mantelzorger?
  • Hoe geef je als mantelzorger aan dat je nu even geen tijd hebt voor de zorg die op je af komt?
  • Waarom is dit misschien wel juist erg lastig voor je?
  • Kan je er voor kiezen eerst voor jezelf te zorgen en dan voor de ander?

Margriet van Glabbeek verzorgt deze bijeenkomst en geeft ook tips om als mantelzorger langer in balans te blijven.

Datum, locatie en tijdstip

De mantelzorgsalon is op donderdag 27 september van 19.30 tot 21.15 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht (naast de Protestantse kerk).

Voor wie is een mantelzorgsalon?

Voor alle mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw. Elke keer wordt een ander onderwerp uitgelicht dat voor u van belang is. Daarnaast ontmoet u hier op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers. Met hen kunt u uw ervaringen, problemen en tips delen. Ook is een Wmo-adviseur van de gemeente Maasgouw (tevens lid van het Sociaal wijkteam) aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning.

Aanmelden

Bent u mantelzorger en wilt u deze bijeenkomst bezoeken? Meld u dan aan via het Sociaal wijkteam. Dit kan telefonisch via (0475) - 85 25 00 of per e-mail via wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl. Deelname is gratis.

Meer informatie

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financi├źn, kunt u ook contact opnemen met de Wmo-adviseurs van de gemeente Maasgouw via bovenstaande contactgegevens.