HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Mantelzorgsalon ‘In gesprek met Mezzo: de landelijke vereniging voor wie zorgt voor een ander

Mantelzorgsalon ‘In gesprek met Mezzo: de landelijke vereniging voor wie zorgt voor een ander (05-12-2018)

Op donderdag 13 december wordt de laatste mantelzorgsalon van dit jaar georganiseerd. Dit keer is het thema ‘In gesprek met Mezzo: de landelijke vereniging voor wie zorgt voor een ander.’

Belangenbehartiging

Mezzo is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die onbetaald zorgt voor een ander. Als familielid of buur, vriend of vrijwilliger. Omdat 80% van alle zorg thuis wordt gegeven door meer dan 3 miljoen mensen, is goede belangenbehartiging en ondersteuning nodig. Mezzo is gesprekspartner voor de overheid rondom mantelzorg op landelijk en regionaal niveau. Ze is actief op vele fronten om signalen op te vangen, te vertalen en onder de aandacht te krijgen. Dit geldt natuurlijk ook voor mantelzorgers in de gemeente Maasgouw. Wat kan Mezzo voor u betekenen? Welke signalen kan zij uit deze gemeente ontvangen? En hoe werkt zij hierbij samen met de Wmo Adviseurs van de gemeente Maasgouw? Tijdens deze mantelzorgsalon gaan wij samen in gesprek met een medewerker van belangenbehartiger Mezzo.

Datum, locatie en tijdstip

De mantelzorgsalon is op donderdag 13 december van 19.30 tot 21.15 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht (naast de Protestantse kerk).

Voor wie is een mantelzorgsalon?

Voor alle mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw. Elke keer wordt een ander onderwerp uitgelicht dat voor u van belang is. Daarnaast ontmoet u hier op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers. Met hen kunt u uw ervaringen, problemen en tips delen. Ook is een Wmo-adviseur van de gemeente Maasgouw (tevens lid van het Sociaal wijkteam) aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning.

Aanmelden

Bent u mantelzorger en wilt u deze bijeenkomst bezoeken? Meld u dan aan via het Sociaal wijkteam. Dit kan telefonisch via (0475) - 85 25 00 of per e-mail via wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl. Deelname is gratis.

Meer informatie

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financiën, kunt u ook contact opnemen met de Wmo-adviseurs van de gemeente Maasgouw via bovenstaande contactgegevens.