HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Mantelzorgsalon 21 september

Mantelzorgsalon 21 september (12-09-2017)

Dit item is in het archief geplaatst op 22-09-2017
Mantelzorger samen met zorgvrager boodschappen doen

Op donderdag 21 september is er weer een mantelzorgsalon. Dit keer is het thema ‘Hou jij ook zo van eten?’

Wat heb je elke dag nodig? Eten! Wat is een leuke activiteit? Eten! Wat doe je elke dag? Eten! Wat vind je belangrijk? Eten! Waarmee maak je iemand blij? Eten! Eten is verschrikkelijk belangrijk, leuk, gezellig en heerlijk. We verheugen ons op het eten, we praten erover, we kopen het in en dit komt elke dag terug. Toch wordt het ook tijd dat we wat verstandiger met dat eten omgaan want in onze leefwereld liggen ook de nadelen van teveel of te weinig eten op de loer. Dit geldt zeker ook voor mantelzorgers. Deze mantelzorgsalon gaat het over keuzes maken, lekker eten, genoeg eten en over de verbranding daarvan. En hoe zit het met voeding en beweging? Gewichts- en bewegingsconsulente Tineke Wilms neemt u mee in de wereld van de voeding en zij doet dit op een actieve manier, zodat u na afloop kunt zeggen: praten over eten is informatief en ook heel erg leuk!

Datum, locatie en tijdstip

De mantelzorgsalon is op donderdag 21 september van 19.30 uur tot 21.15 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 in Maasbracht (naast de Protestantse kerk).

Voor wie is een mantelzorgsalon?

Mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw zijn van harte welkom. Elke keer wordt een ander onderwerp uitgelicht dat voor u van belang is. Daarnaast ontmoet u hier op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers. Met hen kunt u uw ervaringen, problemen en tips delen. Ook is de WMO Adviseur van de gemeente Maasgouw aanwezig voor informatie, advies en ondersteuning. Deelname is kosteloos.

Aanmelden

Bent u mantelzorger en wilt u deze bijeenkomst bezoeken? Meld u dan aan via Sociaal wijkteam. Dit kan telefonisch via (0475) 85 25 00 of via wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl

Meer informatie

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financiën, kunt u ook contact opnemen met de WMO Adviseur van de gemeente Maasgouw via bovenstaande contactgegevens.