HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Mantelzorgers ontmoeten elkaar in de Mantelzorgsalons!

Mantelzorgers ontmoeten elkaar in de Mantelzorgsalons! (14-03-2017)

Dit item is in het archief geplaatst op 23-03-2017

Mantelzorgers zorgen langdurig voor bijvoorbeeld een zieke partner, gehandicapt kind, ouder of goede vriend. Voor deze zorg is meestal niet bewust gekozen, maar het is je overkomen. En het is niet ondenkbaar dat de mantelzorgers zélf ook wel informatie of ondersteuning kunnen gebruiken.

De gemeente Maasgouw organiseert in 2017 weer een aantal mantelzorgsalons. In een mantelzorgsalon:

• kunt u op een eenvoudige en ongedwongen manier andere mantelzorgers ontmoeten;
  • kunt u ervaringen, problemen en tips delen met andere mantelzorgers;
  • wordt u geïnformeerd over onderwerpen die voor u als mantelzorger van belang zijn.

De eerstvolgende mantelzorgsalon wordt gehouden op donderdag 23 maart 2017 van 19.30 – 21.15 uur  in ‘De Herberg’, Sintelstraat 23 (naast de protestantse kerk) in Maasbracht.

Het thema van deze mantelzorgsalon is: ‘Supporters van de mantelzorger!’ U bent mantelzorger in hart en nieren. U zet zich vol overtuiging in voor uw dierbaren, maar dan blijkt dat er wel weinig tijd overblijft voor sociale contacten of hobby’s. Hoe kunnen anderen u hierbij ondersteunen en wellicht taken overnemen? Hoe houdt u als mantelzorger hier het overzicht over en krijgt ook ú de steun die u echt wilt en nodig hebt? Iedereen heeft mensen, ‘supporters’, om zich heen die iets kunnen en willen betekenen. Tijdens deze mantelzorgsalon zijn maatschappelijk werksters van het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg te gast. Zij zullen vertellen hoe zij samen met u als mantelzorger uw eigen supporters in kaart kunnen brengen. Een supporter hoeft niet altijd iets te doen. Er zijn ook supporters die iets willen doen, maar niet weten hoe. Hoe houd je het vol als supporter en met elkaar? Hierover zullen zij graag met u in gesprek gaan tijdens deze informatieve en interactieve bijeenkomst.

Bent u mantelzorger en wilt u graag deze mantelzorgsalon bezoeken? Meld u dan aan via het Maatschappelijk Adviespunt (MAP) van de gemeente Maasgouw. Dit kan telefonisch bij het WMO Loket, tel. (0475) 85 26 00, of via e-mail wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl.

Deelname aan de mantelzorgsalons is kosteloos.

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financiën, kunt u eveneens contact opnemen met de WMO Adviseur van de gemeente Maasgouw.