HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Mantelzorgbijeenkomst: omgaan met stress

Mantelzorgbijeenkomst: omgaan met stress (11-05-2021)

Dit item is in het archief geplaatst op 21-05-2021
mantelzorg

Hoe ga je als mantelzorger om met stress? Dat is het onderwerp van een digitale bijeenkomst voor mantelzorgers uit Maasgouw en Roerdalen op donderdag 20 mei van 19.30 tot 20.30 uur.

Stress en mantelzorg

Een beetje spanning is goed, dit houdt ons scherp en alert. Maar als spanning doorslaat in stress, kan dit vervelende gevolgen hebben. Soms wordt er simpelweg te veel van een mantelzorger gevraagd en verwacht. Vaak willen wij zelf ook te veel. Alles lijkt dan tegen te zitten. De emmer wordt steeds voller en het lukt niet om onder die constante druk uit te komen. U bent vaker moe en sneller geïrriteerd. Ontspannen lukt niet meer en ’s avonds valt u ook maar moeilijk in slaap omdat u blijft piekeren. Kortom: u kunt niet meer genieten. Stress wordt dan een probleem en zelfs ongezond. En dit heeft natuurlijk ook invloed in het zorgen voor de ander.
 

Programma digitale bijeenkomst

Tijdens deze digitale bijeenkomst via MS Teams, staan wij stil bij wat stress met u als mantelzorger kan doen. Ook krijgt u tips van medewerkers van het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden Limburg. Carl Lahaije en Björn Maessen, mantelzorgondersteuners in de gemeente Maasgouw, zullen ook aansluiten. Natuurlijk is er ook ruimte om uw eigen verhaal te vertellen.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst? Stuur dan vóór dinsdag 18 mei 12.00 uur een e-mail naar mantelzorgers-vrijwilligers@gemeentemaasgouw.nl .
Vervolgens ontvangt u via MS Teams een link naar de bijeenkomst.