HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Maasgouw zet een streep door discriminatie

Maasgouw zet een streep door discriminatie

Dit item is in het archief geplaatst op 05-09-2018

Op 4 augustus startte de landelijke campagne 'Zet een streep door discriminatie'. Iedereen kan te maken krijgen met discriminatie. Bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt, vanwege je leeftijd, vanwege je seksuele voorkeur of vanwege je huidskleur. Iedereen heeft vooroordelen. Daardoor kan het ook gebeuren dat je anderen onbedoeld discrimineert. Omdat discriminatie zo ingrijpend is, staat in Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet dat alle mensen in gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden. En dat discriminatie verboden is.

Mensen die gediscrimineerd worden, kunnen zich aangetast voelen in hun menselijke waardigheid. Op het werk leidt discriminatie tot slechte prestaties, ziekteverzuim en uitval van personeel. Discriminatie verstoort de saamhorigheid in de buurt en de sfeer op school. Het heeft dus niet alleen schadelijke gevolgen voor individuen, maar ook voor de samenleving als geheel.

Meld discriminatie

Voelt u zich gediscrimineerd of ongelijk behandeld of bent u getuige van discriminatie? Meld dit dat bij het Sociaal Wijkteam van de gemeente Maasgouw of bij ADV Limburg.

Contactgegevens

Het sociaal wijkteam is telefonisch bereikbaar via (0475) - 85 25 00 en via www.gemeentemaasgouw.nl/sociaalwijkteam

ADV Limburg is telefonisch bereikbaar via 0900 - 235 4354 (€0,10 per minuut) of via 043 - 32 18 48 9 (lokaal tarief)
Voor meer informatie kijk op: www.zeteenstreepdoordiscriminatie.nl