HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Lever gebruikt (frituur)vet apart in!

Lever gebruikt (frituur)vet apart in!

Dit item is in het archief geplaatst op 06-01-2020

Wist u dat van gebruikt frituurvet en restjes bakolie heel eenvoudig hernieuwbare energie gemaakt kan worden? Gooi het daarom niet in de afvalbak, maar lever het apart in. Dan bent u duurzaam bezig!

Hoe scheiden en inleveren?

Het is heel eenvoudig. Giet het afgekoelde gebruikte vet of de olie terug in de originele verpakking of een andere afsluitbare plastic fles. Zodra de fles vol is, doet u deze goed afgesloten in de speciale gele kliko bij één van de inzamelpunten. In de gele kliko mag u zowel vloeibaar als vast frituurvet én gebruikte bakolie (bijvoorbeeld restjes olie van het wokken) inleveren. Tip: zet een afsluitbare fles in uw keukenkastje om restjes afgekoelde olie en vet in te verzamelen.

Waar inleveren?

Het aantal inzamelpunten in de gemeente groeit. Steeds meer scholen, sportclubs en supermarkten doen mee. Ook bij het milieupark kunt u gebruikt frituurvet en olierestjes inleveren. Tik op www.frituurvetrecyclehet.nl uw postcode in en vind snel het dichtstbijzijnde inzamelpunt.

Hoe gaat recycling in zijn werk?

Benieuwd hoe het gebruikte vet bijvoorbeeld wordt verwerkt tot biobrandstof? Bekijk dan dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=gR7RrzhxBYA.