HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Kruidenrijke akkerranden

Kruidenrijke akkerranden

Dit item is in het archief geplaatst op 17-04-2019

Het project Bloem- en Vogelrijke akkerranden is al enkele jaren een succes. De gemeenten Peel en Maas, Leudal, Weert, Beesel en Maasgouw stellen zaad beschikbaar om akkerranden en overhoeken bij agrariërs en andere plattelandsbewoners mee door te zaaien.

Regeling

In 2019 geven we weer een impuls aan het landschap. Voor een kleine bijdrage wordt bloemrijk zaad beschikbaar gesteld aan particulieren of buurtorganisaties.

Voor agrariërs staat de regeling “commerciële akkerranden” open. Dit zijn de akkerranden van productieve landbouwgrond. Agrariërs , krijgen een vergoeding van 15 cent/m2 voor het beschikbaar stellen van de grond en het inzaaien.

Waarom inzaaien met bloemrijke kruiden?

Voor onze inwoners en de recreanten in onze gemeente levert dit een aantrekkelijk landschap op. Het initiatief is tegelijk van essentieel belang voor de biodiversiteit in het buitengebied. Vogels, bijen en vlinders zijn ons al jaren dankbaar.

De bloem- en vogelrijke kruidenmengsels bestaan uit Cosmea, Phacelia, Meisjesogen, Klaproos, Boekweit, Gele Kamille en nog ca. 10 soorten!  De mengsels zijn niet woekerend en bevatten geen ruigtekruiden.

Aanmelden

Mail uiterlijk 10 april het ingevulde aanmeldingsformulier aan de Plattelandscoöperatie, info@plattelandscooperatie.nl . Het aanmeldingsformulier kunt u vinden op de website www.plattelandscooperatie.nl.

Op het aanmeldformulier staan ook alle voorwaarden. Voor deze regeling is een maximum ingesteld. Dus wees er snel bij. Op is op.