HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Koninklijke onderscheiding voor Mia Smetsers-Coenen

Koninklijke onderscheiding voor Mia Smetsers-Coenen

Dit item is in het archief geplaatst op 10-01-2020
Mia Smetsers-Coenen

Mia Smetsers-Coenen uit Stevensweert heeft op vrijdag 20 december de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen. Dit gebeurde tijdens het kerstdiner van ‘Same aan taofel, aete wat de pot sjaft’. De 88-jarige vrouw kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Stef Strous.

Zonnebloem

Mia Smetsers heeft zich sinds 1988 ingezet voor de lichamelijk kwetsbare medemens in de gemeenschap. Van 1988 tot 2000 is zij voorzitter geweest van de plaatselijke Zonnebloemafdeling in Horst en was zij van 2000 tot 2008 bestuurslid van deze afdeling. Daarnaast zat zij van 1989 tot 2000 in het bestuur van de regionale Zonnebloemafdeling Horst aan de Maas.

Stevensweert

In Stevensweert heeft zij aan de wieg gestaan van de oprichting van de plaatselijke Zonnebloemafdeling ‘Terra Mosa’ en was zij van 2010 tot 2012 voorzitter van deze afdeling. Tot 2018 is zij als vrijwilliger verbonden geweest aan Terra Mosa.

Ook was zij initiator van ‘Same aan taofel, aete wat de pot sjaft’, waar mensen uit Stevensweert één keer per maand samen kunnen eten, praten en een spelletje spele. Tussen 1990 en 2007 was mevrouw Smetsers ook suppoost en gids in de Lambertuskerk in Horst.