HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Koninklijke onderscheiding voor Mat Rongen uit Thorn

Koninklijke onderscheiding voor Mat Rongen uit Thorn

Dit item is in het archief geplaatst op 17-11-2019
Mat Rongen

Tijdens de 25-jarige jubileumviering van de Stichting Kruisen en Kapellen Thorn heeft burgemeester Stef Strous op vrijdag 25 oktober de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan Mat Rongen uit Thorn.

Verschillende werkzaamheden

De 65-jarige Rongen zet zich sinds 1994 in voor de gemeenschap van Thorn. Zo is hij medeoprichter, voorzitter en penningmeester van de Stichting Kruisen en Kapellen Thorn.

Verder is hij in 1997 als vrijwilliger begonnen bij het (gemeente)museum Land van Thorn, waar hij nu bestuurslid en conservator is.

Ook is hij als begeleider, kok en chauffeur enkele jaren actief geweest voor de Stichting Franciscaanse voettochten. En Mat Rongen is koster in de abdijkerk H. MichaĆ«l Thorn.