HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Koninklijke onderscheiding voor de heer van Hövell tot Westerflier

Koninklijke onderscheiding voor de heer van Hövell tot Westerflier (10-05-2018)

Portretfoto de heer Hovell tot Westerflier

Tijdens zijn afscheid als voorzitter van de Nederlandse Adelsvereniging is baron van Hövell tot Westerflier (67) uit Ohé en Laak benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Strous.

De heer van Hövell zet zich sinds 1970 in voor het behoud van het Nederlands historisch cultuurgoed. Naast zijn activiteiten als voorzitter (voorheen bestuurslid en vicevoorzitter) van de Nederlandse Adelsvereniging en de Stichting Fonds Nederlandse Adelsvereniging heeft hij een lange staat van dienst bij verschillende maatschappelijke doelen. Wij noemen hierbij het Cuypersgenootschap, de Lionsclub Echt, Gooj, Stein, Stichting Hofje Sint Maartenshuizen, het Bonnefantenmuseum Maastricht, Comité Stevol Nee, Harmonie Sint Caecilia Ohé en Laak, Museum Land van Thorn en e-Court.

Burgemeester Strous en de heer van Hovell tot Westerflier