HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Kinderen brengen burgemeester Strous ontbijt

Kinderen brengen burgemeester Strous ontbijt

burgemeestersontbijt

Twintig kinderen van basisschool de Triangel uit Linne hebben op donderdag 7 november in het gemeentehuis samen met burgemeester Strous ontbeten. Met dit Burgemeestersontbijt gaven de kinderen het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Meer dan een half miljoen kinderen op 2750 basisscholen in Nederland doen hieraan mee. Het thema is dit jaar ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’.

Burgemeester Strous onderstreept, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal.