HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Jeugdinitiatief: schone skatebaan in Heel

Jeugdinitiatief: schone skatebaan in Heel (10-05-2021)

skatebaan Heel

"Wil je ook een schone baan, laat de bezem dan hier staan” is de boodschap van het nieuwe bordje dat op 7 mei onthuld werd door wethouder Lalieu en Ruben. Het bordje hoort bij het initiatief van Ruben en zijn vrienden om de skatebaan in Heel schoon te houden..

Bij het bordje komt ook een bezem te staan. Die is bedoeld om blaadjes, eikeltjes en ander vuil te verwijderen voor de skaters hun wielen laten draaien. Prettiger, maar vooral ook veiliger skaten, aldus de jongens.

Compliment

Wethouder Lalieu maakt Ruben een groot compliment: zijn initiatief zorgt ervoor dat jonge mensen meer samenkomen en bewegen en sporten. Dat vinden we vanuit de gemeente heel belangrijk, zeker in deze bijzondere tijd. Verder was de wethouder enthousiast over de vorm van de oplossing. "Ruben heeft nagedacht over een oplossing die de natuur behoudt zoals ie is en die ook getuigt van gevoel voor de samenleving. Niet vragen om het weghalen van de bomen, maar een bezem plaatsen en vertrouwen op je mede-skaters dat dat gewoon kan!"

Vertrouwen

Het is fijn natuurlijk als die bezem ook gewoon blijft staan. Lalieu: "We gaan ervan uit dat je moet kunnen vertrouwen op de mensen in je omgeving, zeker bij een jeugdinitiatief. Maar de medewerkers van de nabijgelegen Piahoeve hebben wel aangegeven een extra oogje in het zeil te houden. Zij zorgen in goed overleg met de gemeente voor extra ondersteuning en indien nodig een reservebezem, samen met hun cliënten."