HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Jeugdfonds Cultuur: alle kinderen doen mee

Jeugdfonds Cultuur: alle kinderen doen mee

Dit item is in het archief geplaatst op 07-11-2018
Kinderen en volwassenen poseren met een cheque

Wat als uw kind wil leren zingen, schilderen, toneelspelen of dansen en u het niet kunt betalen omdat uw inkomen te laag is? U kunt dan in aanmerking komen voor het Jeugdfonds Cultuur.

Jeugdfonds Cultuur is opgenomen in het KINDpakket

Onlangs heeft gemeente Maasgouw het Jeugdfonds Cultuur opgenomen in het KINDpakket. Een pakket met regelingen en mogelijkheden zodat kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten. Op 10 oktober was de kick-off hiervoor. De Rabobank Foundation heeft een cheque uitgereikt aan het Jeugdfonds Cultuur en Myouthic verzorgde een muziekoptreden.

Dans, muziek, beeldende kunst, theater, iets creatiefs

Wethouder Peters: “Het is belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen in de samenleving. Het Jeugdfonds Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar kunnen deelnemen aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs. Een mooi initiatief en goed voor de ontwikkeling van ieder kind”.

Plezier en persoonlijke ontwikkeling

Cultuur zorgt voor plezier en persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Kinderen die actief aan culturele activiteiten meedoen, krijgen meer zelfvertrouwen, hun concentratievermogen neemt toe en hun sociale vaardigheden worden vergroot.

Inkomen maximaal 120% van wettelijk sociaal minimum

Het Jeugdfonds Cultuur geeft kinderen uit gezinnen waarvan het inkomen niet meer dan 120% van het wettelijk sociaal minimum bedraagt, de mogelijkheid om lessen te volgen bij bijvoorbeeld een dansschool of muziekvereniging.

Aanvraag indienen

De aanvraag kunt u indienen via een intermediair. Dit is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan Stichting Leergeld, een leerkracht, jeugdhulpverlener, huisarts of maatschappelijk werker.

Bedrag wordt rechtstreeks betaald

De maximale bijdrage die het fonds uitkeert is 419,75 euro per kind per jaar. Deze bijdrage wordt gebruikt om de contributie en eventuele benodigde attributen te betalen. Het geld wordt dan voor u rechtstreeks betaald aan de cultuuraanbieder of winkel.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden en regelingen uit het KINDpakket op de gemeentelijke website of neem contact op met het Sociaal wijkteam, tel. (0475) - 85 25 00 of sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl. Ook kunt u gebruik maken van het inloopspreekuur in Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil in Maasbracht, maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.