HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Inwoners oud Maasbracht kiezen zelf hun straatverlichting

Inwoners oud Maasbracht kiezen zelf hun straatverlichting (09-07-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 30-07-2018

Binnenkort start in oud Maasbracht een herinrichting van de rioleringen en de wegen. Een grote opknapbeurt, waarbij ook de straatverlichting wordt vervangen. Samen met de inwoners van oud Maasbracht zijn de plannen voor de herinrichting opgesteld en uitgewerkt.

Inwoners konden zelfs een keuze maken uit drie soorten straatverlichting. Hiervoor had de gemeente in de St. Gertrudisstraat een proefopstelling van drie modellen straatverlichting geplaatst. 64 inwoners maakten van de gelegenheid gebruik om de straatverlichting ter plekke te beoordelen en namen deel aan een korte enquête van de gemeente.

De belangrijkste conclusie is dat alle voorgestelde modellen goed werden bevonden. Toch hadden de inwoners die deelnamen aan de enquête een duidelijke voorkeur. 78% van de deelnemers koos voor model Prunus. Dit model kreeg een gemiddeld rapportcijfer van 8,5. Hierdoor was de keuze eenvoudig te maken!