HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Insectenhotel geopend in Beegden

Insectenhotel geopend in Beegden

insectenhotel Beegden

Afgelopen vrijdag werd langs de Gaardweg in Beegden een insectenhotel geopend. De plaatsing kwam tot stand door de Vrienden van de Beegderheide en een schenking van Provincie Limburg.

Vrienden van de Beegderheide

De Vrienden van de Beegderheide is een samenwerking tussen Huis ter Beegden, WML Basisschool Sint Martinus, Heemkunde Beegden, Stichting IKL en Gemeente Maasgouw. Het hotel is een schenking van Provincie Limburg Limburg als blijk van waardering voor deze samenwerking.

De Vrienden van de Beegderheide ontfermen zich al over twee natuur wadi's, een oude hoogstamboomgaard met steenuilenkasten en twee poelen. En nu wordt de plek dus ook verrijkt met een insectenhotel.

Een mooi voorbeeld van hoe wij samen aan een mooiere omgeving en rijkere natuur werken in Gemeente Maasgouw!