HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Informatiebijeenkomst voor organisatoren van evenementen

Informatiebijeenkomst voor organisatoren van evenementen (09-07-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 30-07-2018

Organiseert u als vereniging of als (horeca)bedrijf evenementen in de gemeente Maasgouw? De regels op het gebied van brandveiligheid en basishulpverlening zijn veranderd. Tijdens een informatiebijeenkomst krijgt u uitleg over wat deze regelgeving voor u betekent.

Het tweede onderwerp gaat in op de vraag: Waar loopt u als organisator van een evenement tegenaan? Denk aan een vergunning, marketing en pr, sponsoring, podia. Op meerdere momenten kregen we het verzoek om hierover een bijeenkomst te plannen.

Informatiebijeenkomst 23 augustus 2018

De informatiebijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 23 augustus om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in CC Don Bosco, Mgr. Savelbergweg 100 in Heel. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Programma

Sinds 1 januari 2018 gelden er landelijke regels voor de brandveiligheid en basis hulpverlening van ‘overige plaatsen’. Het gaat hierbij om ‘niet-bouwwerken’, zoals open terreinen, tenten op evenemententerreinen, (kampeer)terreinen, tribunes, podiums, varende objecten, het plaatsen van bakwagens. Informatiebijeenkomst voor organisatoren van evenementen In het eerste deel van de avond leggen we u in een presentatie uit wat deze regels voor u betekenen. Vanuit de gemeente zijn medewerkers aanwezig op het gebied van vergunningverlening, communicatie, beleid en participatie, waarmee u in gesprek kunt gaan. Door bundeling van krachten en middelen kan het aanvragen van een vergunning als ook het organiseren van een evenement worden verbeterd. Aan het einde van de avond spreken we af hoe we een vervolg kunnen geven aan deze inventarisatie.

Aanmelden

Wilt u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? U kunt zich aanmelden via communicatie@gemeentemaasgouw.nl. Aanmelden kan tot 22 augustus. Vermeld in uw aanmelding met hoeveel personen u komt.