HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Informatieavond over nieuwe landelijke subsidie voor amateursportverenigingen

Informatieavond over nieuwe landelijke subsidie voor amateursportverenigingen

Dit item is in het archief geplaatst op 28-11-2018

Amateursportverenigingen kunnen vanaf 1 januari 2019 van het Ministerie van VWS een subsidie van 20% krijgen voor kosten die gemaakt worden in verband met de aanschaf/bouw en onderhoud van een sportaccommodatie. Dit geldt ook voor de aanschaf en onderhoud van sportmaterialen. Voor investeringen in energiebesparingen en toegankelijkheid geldt zelfs een vergoeding van 35%  van de aanschafkosten.

Amateursportverenigingen

Onder amateursportverenigingen worden in dit verband verstaan organisaties met een volledige rechtsbevoegdheid ( zoals stichtingen en verenigingen ). Daarnaast moet de inschrijving bij de Kamer van Koophandel ( SBI code ) aanvangen met het nummer 93.

Informatieavond 19 november

Op maandag 19 november organiseert Stichting Menswel in samenwerking met het Huis voor de Sport Limburg een informatieavond voor alle amateursportverenigingen uit de gemeenten Echt- Susteren, Maasgouw en Roerdalen.  De regeling van VWS is niet zo simpel als hierboven weergegeven maar biedt wel financiële kansen. Tijdens de informatieavond krijgt u uitgebreide informatie over de regeling. Uiteraard is er ook volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Datum, tijd en locatie

De avond vindt plaats in het gemeenschapshuis ’t Patronaat, gelegen aan de Caulitenstraat  6  te St. Joost. De avond begint om 19.30 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor deze informatieavond kan tot 12 november a.s. via info@vrijwilligersechtsusteren.nl.  
Vermeld bij aanmelding de naam van uw organisatie en met hoeveel personen u komt. Deelname is gratis.

Vragen?

Heeft u nu al vragen? Bel dan gerust met het centrale nummer van de Stichting Menswel (0475) – 48 48 48.