HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Informatieavond over de steenuil in Maasgouw

Informatieavond over de steenuil in Maasgouw

Dit item is in het archief geplaatst op 13-06-2019

De steenuil heeft het zwaar, doordat het landschap steeds minder geschikt wordt voor zijn leefwijze. Gelukkig kan iedereen een bijdrage leveren om het leefgebied van de steenuil te verbeteren. Donderdag 6 juni organiseert Stichting IKL samen met de gemeente Maasgouw en Vogelwacht Limburg een informatieavond over de steenuil, waarbij de leefwijze, bedreigingen en beschermingsmaatregelen verduidelijkt worden.

Uilen hebben vanuit het verleden een geheimzinnige status verworven. De muizenjager, soms in het donker plotseling opduikend om zonder een geluid weer te verdwijnen in de nacht. Maar wist je dat de steenuil in de directe nabijheid van mensen leeft? Een klein bruin vogeltje, ongeveer zo groot als een merel. Overdag in de nabijheid van bebouwing, weides of tuinen vaak jagend te zien of rustend op een paal of in een boom. Daar vindt hij zijn voedsel zoals muizen, kevers en wormen. Nestelen en broeden doet de steenuil bijvoorbeeld in boomholten. En als je hem overdag niet ziet laat hij zich in de schemering van het najaar en winter vaker horen met zijn kenmerkende geluid.

De informatieavond vindt plaats op donderdag 6 juni in zaal Don Bosco te Heel. Inloop vanaf 18.30 uur, start om 19.00 uur. Wil je aanwezig zijn bij deze avond? Meld je dan van te voren aan bij stichting IKL via m.luijten@ikl-limburg.nl of via 046 - 30 30 530.