HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  InduSym helpt bedrijven met hergebruik van afval

InduSym helpt bedrijven met hergebruik van afval

Dit item is in het archief geplaatst op 31-10-2019

In Nederweert was het project InduSym al een succes. Het project helpt bedrijven bij het slim en  duurzaam ondernemen, zodat dit geld bespaart of zelfs oplevert. InduSym wordt nu ook ingevoerd in  Maasgouw.

Wat is InduSym

InduSym is een afkorting voor industriƫle symbiose. Dit is een vorm van circulaire economie waarbij de reststroom van een bedrijf een grondstof wordt voor een ander bedrijf. Met voldoende van deze uitwisselingen ontstaat er uiteindelijk een cirkel zonder restafval. En zo kunnen samenwerkende bedrijven aan goedkopere materialen komen zonder nieuwe grondstoffen te verbruiken. Of ze geven reststromen een nuttige bestemming, terwijl ze besparen of geld verdienen op afvalverwerking.

InduSym is de tool die helpt om de juiste matches tussen vraag en aanbod te maken. Ondernemers worden daarbij ondersteund door een expert van Keyport 2020, een regionaal samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. De expert helpt om afvalstromen in beeld te brengen en brengt advies uit over matches die mogelijk zijn met andere ondernemers.

Meer informatie

Bent u ondernemer in Maasgouw en wilt u meer informatie over InduSym? Neem dan contact op met Renske Cox van Keyport 2020 via telefoonnummer 06-57 58 79 20.