HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Individuele studietoeslag: financiële tegemoetkoming voor studenten met een beperking

Individuele studietoeslag: financiële tegemoetkoming voor studenten met een beperking (10-10-2018)

Veel studenten werken naast hun studie om de opleiding te kunnen betalen. Voor studenten met een lichamelijke of geestelijke beperking is het vaak moeilijk om de (voltijds) studie te combineren met een bijbaan.

Financiële regeling

Ook is de drempel om voor de studie te lenen door diverse oorzaken een stuk hoger. Voor deze groep inwoners is er een financiële regeling waarvan zij gebruik kunnen maken. Deze regeling heet ‘individuele studietoeslag’.

Diploma vergroot kansen op de arbeidsmarkt

Wethouder Carla Peters: “Het hebben van een diploma vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. Met de studieregeling willen we deze groep inwoners stimuleren om de stap te zetten om een studie te volgen.”

Meer informatie

Wilt u gebruik maken van de individuele studietoeslag, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met het Sociaal wijkteam van de gemeente Maasgouw via (0475) - 85 25 00 of sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl. Ook kunt u gebruik maken van het inloopspreekuur in Sociaal Maatschappelijk Centrum de Spil in Maasbracht.