HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Hoge zorgkosten en een lager inkomen? De gemeente helpt!

Hoge zorgkosten en een lager inkomen? De gemeente helpt! (21-11-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 12-12-2018

Verwacht u in 2019 hoge ziektekosten? Het kan voordeliger zijn om over te stappen naar de Gemeentepolis van CZ. De Gemeentepolis bestaat uit de basisverzekering én een aanvullende verzekering met extra dekking voor bijvoorbeeld brillen, tandarts of fysiotherapie.

Uw voordeel

• Korting op de basisverzekering.
  • Keuze uit twee aanvullende verzekeringen met ruime vergoedingen.
  • De gemeente betaalt mee aan de premie van uw aanvullende zorgverzekering.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten, gehoorapparaten, orthopedische schoenen.
  • De eigen bijdrage Wmo krijgt u vergoed.
  • CZ accepteert iedereen, zonder medische keuring.
  • Overstappen is heel makkelijk
  • U kiest zelf het pakket dat bij u past.

Aanmelden gemeentepolis

De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering inclusief een aanvullende verzekering. U kunt kiezen uit 2 aanvullende verzekeringen: Gemeente Extra en Gemeente Extra Uitgebreid. De tarieven vindt u op www.gezondverzekerd.nl/maasgouw.

U kunt gebruik maken van de Gemeentepolis als u een lager inkomen heeft en geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekering. Voldoet u hier aan dan kunt u zich aanmelden via www.gezondverzekerd.nl/maasgouw. Vul uw gegevens in

en kies uw pakket. U heeft hiervoor uw Burgerservicenummer (BSN) nodig. Dit nummer staat op uw legitimatiebewijs. CZ regelt de opzegging van uw huidige verzekering.

Meer informatie of hulp nodig?

Meer informatie vindt u op www.gezondverzekerd.nl/maasgouw en www.gemeentemaasgouw.nl/gemeentepolis. Ook kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam. Zij kunnen u helpen bij de overstap.

Kunt u niet deelnemen doordat u een betalingsachterstand heeft bij uw huidige verzekering? Neemt u dan contact op met het Sociaal Wijkteam. Samen met u bekijkt het Sociaal Wijkteam uw schulden en de best passende oplossing hiervoor.

Wisselen van polis kan tot 31 december 2018!

Gedurende het jaar is het niet mogelijk om te wisselen naar een andere zorgverzekering. Als u wilt overstappen naar de Gemeentepolis dan dient u dit voor 31 december 2018 geregeld te hebben.