HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Hennepteelt - wat staat er op het spel?

Hennepteelt - wat staat er op het spel? (05-12-2017)

Campagneposter Wat zet jij op het spel?

De gemeente, politie, energiemaatschappijen en de woningbouwvereniging werken steeds meer samen om drugshandel aan te pakken. Daardoor zijn de consequenties van u inlaten met drugshandel groot. Van strafrecht (gevangenis, boetes) en bestuursrecht (woningsluiting) tot maatregelen van belastingdienst en sociale dienst (naheffing, terugbetalen toeslagen en uitkeringen). Drugshandel loont dus niet! Kijk voor meer informatie op: www.watzetjijophetspel.nl.

Sluiting panden

Vorige week zijn in Maasgouw 3 panden gesloten. In deze panden werden hennepplantages aangetroffen. Met de sluiting maakt burgemeester Strous een einde aan de illegale situatie. “Wij treden direct op als wij merken dat er hennep wordt geteeld. De aanwezigheid van een hennepplantage zorgt voor gevaarlijke situaties. Er wordt illegaal stroom afgetapt. Dit kan leiden tot brand en is dus ook voor de omgeving onveilig. Dat accepteren wij niet. De veiligheid van onze inwoners gaat boven alles.”

Hennepteelt anoniem melden

Heeft u het vermoeden dat er in uw omgeving illegaal hennep wordt geteeld, dan kunt u dat ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl. Zo krijgt de politie informatie die zij anders niet zou ontvangen. En u kunt op een laagdrempelige manier helpen uw eigen wijk veilig te houden.