HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Grote belangstelling informatieavond 'Is uw vereniging AVG-proof?' op 22 mei jl.

Grote belangstelling informatieavond 'Is uw vereniging AVG-proof?' op 22 mei jl. (06-06-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 25-07-2018

De informatiebijeenkomst voor verenigingen over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook wel bekend als ‘privacywetgeving’, werd druk bezocht.

Verplichtingen en risico's

Joseph Majoie, van Huis voor de Sport, nam de 120 aanwezigen mee in de verplichtingen en risico’s voor verenigingen die de nieuwe wetgeving met zich meebrengt. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om voorschriften over het vastleggen en beschermen van (privacy)gegevens van leden. Ook werd het online stappenplan waarmee verenigingen zelf aan de slag kunnen, toegelicht. De AVG is per 25 mei 2018 in werking getreden.

Presentatie nog eens bekijken

De informatieavond werd aangeboden door de gemeente en is georganiseerd door de combinatiefunctionarissen Sport- en Cultuur van de gemeente Maasgouw in samenwerking met Huis voor de Sport Limburg. De presentatie vindt u onderaan deze pagina. U kunt hem ook downloaden op www.gemeentemaasgouw.nl/informatieavond-avg

Vragen

Heeft u nog vragen over de AVG, dan kunt u contact opnemen met de combinatiefunctionaris Sport, Yvonne Damen, via (0475) 41 84 93 of yvonne.damen@menswel.nl