HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Gratis excursie 4 september bij oplevering dijkversterkingen

Gratis excursie 4 september bij oplevering dijkversterkingen

Dit item is in het archief geplaatst op 05-09-2018

De inwoners van Roosteren, Stevensweert, Ohé en Laak en Grevenbicht houden droge voeten door de versterkte dijken waaraan Waterschap Limburg en haar partners hebben gewerkt. Wonen en werken langs water brengt risico's met zich mee. De normen voor de veiligheid van onze waterkeringen zijn vernieuwd. Veel waterkeringen in Limburg voldoen nog niet aan de basisveiligheid uit deze norm.

De komende jaren worden daarom de waterkeringen versterkt en verhoogd, zodat ze aan de nieuwe normen van basisveiligheid voldoen.  Dit doet het waterschap samen met onder andere Rijkswaterstaat, Hoogwaterbeschermingsprogramma, Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum en Consortium Grensmaas. Om tot een goede oplossing voor de versterkte dijken te komen, spreekt ze veel partijen, voeren ze voorbereidende werkzaamheden en onderzoeken uit en op een aantal plaatsen gaat de schop de grond in of zijn projecten zelfs al klaar. Zo ook in Roosteren, Stevensweert, Ohé en Laak en Grevenbicht.

Excursie Heemkundekring

Nieuwsgierig naar de nieuwe dijkversterkingen? Op 4 september van 17.00 tot 18.00 uur biedt het waterschap vrijblijvend een excursie aan.
Piet Vinken van Heemkundekring Echter Landj verzorgt deze excursie. Hij is gids in Stevensweert, Echt en op de Abdij Lilbosch en zal o.a. iets vertellen over de historie van de dijken en de omgeving. De excursie van een uur is te voet en start om 17 uur bij het kanon op de Maasdijk in Stevensweert.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan te sluiten.

Voor eventuele  vragen kunt u terecht bij Waterschap Limburg via e-mail dijkversterking@waterschaplimburg.nl