HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning

Gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning

Dit item is in het archief geplaatst op 10-03-2020
duurzaam bouwloket

Woningbezitters in Maasgouw kunnen vanaf februari met al hun vragen over energiebesparende maatregelen, het aardgasvrij maken van hun woning en subsidie- en financieringsregelingen terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Gemeente Maasgouw is hiervoor een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket. Hierdoor kunnen inwoners gratis en onafhankelijk advies inwinnen wanneer zij hun woning energiezuinig, comfortabel en mogelijk aardgasvrij willen maken.

Waarom deze samenwerking?

De komende jaren gaat er veel veranderen voor woningbezitters en daar wilt de gemeente zo goed mogelijk bij ondersteunen. Wij gaan Maasgouw omvormen tot een klimaatbestendige gemeente. Ook heeft het kabinet besloten dat alle woningen voor 2050 van het aardgas afgesloten worden. Als gemeente willen wij onze inwoners zo goed mogelijk ondersteunen bij alle ontwikkelingen die op hen af komen. Dit doen wij onder andere door onze samenwerking binnen het Duurzaam Bouwloket.  Het Duurzaam Bouwloket kan woningbezitters helpen, met gratis en onafhankelijk advies, bij het maken van een stappenplan hoe zij hun woning kunnen voorbereiden op een aardgasvrije toekomst.

Wat kunnen inwoners verwachten?

Op de website www.duurzaambouwloket.nl/maasgouw is meer informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren.

Meer informatie

Tijdens werkdagen kan er van 08:30 tot 17:30 uur gebruik gemaakt worden van een digitale helpdesk via telefoonnummer 072-743 39 56 of mailadres info@duurzaambouwloket.nl. Onafhankelijke en deskundige adviseurs helpen je verder met alle vraagstukken.