HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Gladheidsbestrijding

Gladheidsbestrijding

De winter staat weer bijna voor de deur. Dit betekent dat de gemeente bij kans op gladheid en bij sneeuwval ervoor zorgt dat de belangrijkste wegen begaanbaar blijven.

Als de weersverwachtingen vorst voorzien, wordt preventief gestrooid met een zoutmengsel om te voorkomen dat gladheid ontstaat. Als de vorst aanhoudt, is preventief strooien niet voldoende. Het strooien gaat dan net zo lang door als nodig is om de gladheid te bestrijden. Bij veel sneeuwval worden de strooiwagens uitgerust met een sneeuwschuif.

Bij bovenstaande werkzaamheden hebben de voertuigen ruimte nodig. Het zou helpen als inwoners zoveel mogelijk hun auto op de strooiroutes van de openbare weg halen, zodat de gemeentelijke strooiwagens ruim baan hebben. Als er onvoldoende ruimte is voor de strooiwagens, kunnen en zullen bepaalde wegen niet meer in de strooiroute worden opgenomen.

Ondanks de werkzaamheden van de gemeente Maasgouw, ligt gladheid altijd op de loer bij winterse omstandigheden. Als u bij verwachte gladheid de weg opgaat, denk dan aan het volgende:

• Pas uw snelheid aan
  • Houd voldoende afstand
  • Zorg dat uw auto in goede conditie is
  • Gebruik winterbanden
  • Maak gebruik van hoofdauto- en hoofdfietsroutes

In de bijlage vindt u een illustratie van het gemeentelijk strooibeleid.