HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Geslaagde eerste meedenkavond Piahoeve

Geslaagde eerste meedenkavond Piahoeve

Dit item is in het archief geplaatst op 27-02-2020

Afgelopen maandag was de eerste meedenkavond voor de nieuwe inrichting van De Piahoeve in Heel. De Piahoeve is een prachtige buitenruimte waar kinderen uit Heel en bewoners van St. Anna regelmatig spelen en ontspanning zoeken. Het gebied is toe aan een opfrisbeurt, zodat het een nog fijnere omgeving wordt. Om te kunnen komen tot een nieuwe inrichting van het gebied, riepen we mensen op om mee te denken en hun ideeën aan te dragen. Afgelopen maandag brachten zo’n 20 meedenkers hun ideeën en wensen in.

Diverse ideeën opgehaald

De groep was divers; van direct aanwonenden, veelvuldige bezoekers van het gebied tot aan medewerkers van Koraal, een gemeenteraadslid en leden van de werkgroep. Net zo divers waren de ideeën die opgehaald zijn, zoals een kruiden- en pluktuin, bolderkarverhuur om met kinderen over het terrein te kunnen gaan, gevulde picknickmanden aanbieden, picknickplekken inrichten, een insectenhotel, ‘knuffelen met dieren’, een kippen-leaseplan, beweegroute voor jong en oud door het gebied gemaakt van natuurlijke elementen als boomstammen, enzovoort. Hele creatieve ideeën, die over het algemeen goed uitvoerbaar en realiseerbaar zijn in samenwerking met alle betrokkenen.

Meer bekendheid

Verder werd er geopperd om de Piahoeve en de huidige mogelijkheden van het gebied meer bekend te maken, en om bij de ingangspoorten van het terrein goed zichtbaar te maken dat iedereen welkom is om het terrein te bezoeken, zowel wandelaars als fietsers.

Ideeën gebundeld

Afgesproken is dat alle opgehaalde ideeën gebundeld zullen worden door de werkgroep en dat alle aanwezigen (die hun e-mailadres hebben achtergelaten) op de hoogte worden gehouden over de voortgang van het project. Voor reacties, vragen of opmerkingen kunt u mailen naar werkgroeppiahoeve@gmail.com.

Wordt vervolgd!