HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Gemeentepolis kan uitkomst bieden

Gemeentepolis kan uitkomst bieden

Een lager inkomen en hogere zorgkosten door bijvoorbeeld een chronische ziekte of beperking? Dan kan de ‘Gemeentepolis’ uitkomst bieden.

Korting op premie

Verwacht u in 2020 extra zorgkosten, dan is het aan te raden u hiervoor te verzekeren. Denk bij zorgkosten bijvoorbeeld aan een ziekenhuisopname, tandartskosten of extra fysiotherapie. De bijzondere bijstand vergoedt dit namelijk niet. Deelname aan de ‘Gemeentepolis’ betekent dat de gemeente bijdraagt in de kosten voor de zorgverzekering. Dit gebeurt rechtstreeks aan de zorgverzekeraar. Ook krijgt u een korting op de premie voor de aanvullende verzekering.

CZ en VGZ

In de gemeente Maasgouw zijn er twee aanbieders voor de ‘Gemeentepolis’: CZ en VGZ. Op www.gezondverzekerd.nl staat alle informatie over de zorgverzekeringen. U kunt hier pakketten en premies vergelijken. Dit is ook de plek waar u zich kunt aanmelden voor de ‘Gemeentepolis’. Aanmelden voor de verzekering kan tot en met 31 december 2019.

Vragen

Heeft u nog vragen of heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Wijkteam van de gemeente via telefoonnummer (0475) 85 25 00 of mail sociaalwijkteam@gemeentemaasgouw.nl.