HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Gemeente stopt met WhatsApp

Gemeente stopt met WhatsApp

De gemeente Maasgouw stopt met ingang van 7 december met het gebruik van WhatsApp als vorm van dienstverlening. Wij zijn genoodzaakt deze beslissing te nemen omdat het bedrijf WhatsApp niet langer de mogelijkheid biedt dit kanaal in te zetten voor bedrijven en instanties.

In de praktijk betekent dit dat het vanaf 7 december niet langer mogelijk is de gemeente te benaderen via WhatsApp. Vanaf 7 december ontvangt u dan ook een automatisch antwoord via WhatsApp. Melding openbare ruimte kunt u doen via de 'MijnGemeente' app. Vindbaar in de Google Play Store en Apple App Store. Via deze app kunt u gemakkelijk meldingen maken in de openbare ruimte. De melding komt inclusief GPS-coördinaten en eventuele foto’s bij de gemeente binnen. Hierdoor vindt registratie nauwkeurig en gestructureerd plaats. Dit zorgt voor efficiëntere afhandeling!

Het bedrijf WhatsApp biedt een alternatief aan bij wijze van tijdelijke oplossing, maar als gemeente kiezen wij hier niet voor omdat het geen toegevoegde waarde heeft voor onze dienstverlening aan inwoners. Als gemeente volgen wij de ontwikkelingen op de voet en nemen daarmee het advies van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ook mee. Daarnaast kijken we als gemeente naar andere oplossingen om deze vorm van dienstverlening in een latere fase toch te kunnen aanbieden. Op dit moment is er nog geen concrete oplossing in zicht.

De gemeente blijft natuurlijk wel gewoon telefonisch bereikbaar via (0475) 85 25 00 of via info@gemeentemaasgouw.nl.