HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Gemeente plaatst bladkorven

Gemeente plaatst bladkorven (07-11-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 01-12-2018
Afbeelding Schone Lei

Binnenkort zullen de meeste bomen hun blad weer verliezen. Dit kan voor overlast zorgen. Het wijkteam van de gemeente Maasgouw beperkt de overlast voor verkeer en omwonenden zoveel mogelijk door de inzet van veeg- en zuigmachines.

Bladkorven

De medewerkers van de gemeente kunnen niet overal tegelijk bezig zijn. De medewerking van bewoners die zelf bladeren in hun straat opruimen, wordt dan ook zeer gewaardeerd. Hiervoor worden ook dit jaar weer bladkorven geplaatst.

Alleen voor gemeentelijke bomen

Deze bladkorven zijn alleen bedoeld voor blad afkomstig van gemeentelijke bomen en worden dus alleen geplaatst in straten waar veel gemeentelijke bomen staan. De locatie van de bladkorven moet wel geschikt zijn in verband met bereikbaarheid en veiligheid. De buitengebieden worden niet voorzien van een bladkorf. In de regel worden de bladkorven eenmaal per week geleegd.

Alleen bladafval in de korven

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval. In verband met de verwerking van het bladafval is het belangrijk dat er alleen bladeren in de korven terecht komen. Overig groen hoort niet in de korven thuis. Ook als u bladafval heeft verzameld in vuilniszakken, vragen wij u alleen de bladeren in de korven te gooien.

Waar kunt u uw bladafval kwijt?

Onderstaand kunt u het overzicht van de locaties bladkorven per kern downloaden.