HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Gemeente Maasgouw sluit zich aan bij 'Eén tegen eenzaamheid'

Gemeente Maasgouw sluit zich aan bij 'Eén tegen eenzaamheid' (05-10-2020)

wethouder Wilms

Eenzaamheid kan serieuze gevolgen hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. In Maasgouw zegt ongeveer 45% van de 75-plussers zich eenzaam te voelen. Om de trend van eenzaamheid onder ouderen te doorbreken, sluit Maasgouw zich aan bij het landelijk actieprogramma 'Eén tegen eenzaamheid'. Wethouder Wilms heeft hiervoor op 1 oktober 2020 het contract ondertekend.

Wethouder Math Wilms: "Jong of oud, iedereen kan zich eenzaam voelen. Zeker in deze vreemde tijd van corona is eenzaamheid een aandachtspunt. In Maasgouw zijn er al mooie initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan. Laten we samen de eenzaamheid doorbreken. Met een klein gebaar kunnen we het verschil maken."

Eenzaamheidsfunctionaris

Gemeente Maasgouw heeft Rieny Linssen aangesteld als eenzaamheidsfunctionaris. Rieny is sinds 20 jaar werkzaam als welzijnswerker bij Stichting Menswel. Zij zal zich de komende tijd inzetten om het thema eenzaamheid bespreekbaar te maken. Ook gaat zij samen met vrijwilligers en professionals in gesprek, geeft zij mensen een steuntje in de rug of wijst ze de weg naar de juiste hulpverlening. Samen met u kunnen we het verschil maken! Niet alleen tijdens de week tegen eenzaamheid.

Meer informatie

Heeft u vragen of suggesties, laat het haar weten via de mail: rieny.linssen@menswel.nl of via het telefoonnummer 06-28 21 46 62. Voor meer informatie over wat jij kunt doen kijk op de website www.eentegeneenzaamheid.nl.