HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Gemeente Maasgouw geeft impuls aan duurzame ontwikkeling als ‘Global Goals gemeente’

Gemeente Maasgouw geeft impuls aan duurzame ontwikkeling als ‘Global Goals gemeente’ (09-09-2020)

Vanaf zaterdag 12 september sluit de gemeente Maasgouw officieel aan bij het landelijk netwerk van  Global Goals gemeenten. De gemeente richt zich hierbij op de doelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties die wereldwijd van toepassing zijn: De Global Goals. De centrale vraag hierbij is: Hoe kunnen we in de gemeente Maasgouw met inwoners, bedrijven en instellingen nog beter samenwerken aan een beter, duurzaam Maasgouw?

Startactiviteit: Samen op weg naar een betere, duurzame wereld

In het kader van het toetreden tot het netwerk van de Global Goals gemeenten in Nederland organiseert de gemeente Maasgouw in samenwerking met SDG Nederland een startactiviteit over de Global Goals. SDG is de koepelorganisatie die zich inzet om duurzame ontwikkelingsdoelen in Nederland te helpen realiseren.

Bij deze startactiviteit reist de ‘Very Inspiring People Bus’ (VIP bus) van SDG Nederland door de gemeente Maasgouw. Het is de eerste keer dat deze bus door Limburg reist. Op deze, coronaproof, reis gaan burgemeester en wethouders op diverse locaties in gesprek met inspirerende personen uit de gemeente die ideeën hebben over en zich inzetten voor een beter en duurzamer Maasgouw. Het doel van deze activiteit is om kennis en inspiratie op te doen.

Plan duurzame ontwikkeling

Na de startactiviteit gaat de gemeente aan de slag met een Strategisch Plan Duurzame Ontwikkeling. Dit plan is gericht op de Global Goals  en wordt in december behandeld in de gemeenteraad. Op basis van dit plan gaat de gemeente concreet aan de slag met het bijdragen aan de gestelde duurzame doelen. Zo wordt er straks nauwer samengewerkt met andere organisaties die werken aan de Global Goals. Daarnaast worden er initiatieven van ondernemers, instellingen en inwoners gesteund die bijdragen aan een betere, duurzame wereld.