HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Gemeente hijst regenboogvlag tijdens ‘Coming Out Day'

Gemeente hijst regenboogvlag tijdens ‘Coming Out Day'

Dit item is in het archief geplaatst op 28-10-2019
regenboogvlag

Het is vrijdag 11 oktober ‘Coming Out Day’. Op deze dag is er nationaal en internationaal aandacht  voor het moment waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender medeburger (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Belangrijk

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Maasgouw, ongeacht zijn of haar seksuele voorkeur, het hele jaar door zichzelf kan zijn, zich geaccepteerd en veilig kan voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook.

Regenboogvlag

Wij hijsen tijdens ‘Coming Out Day’ de regenboogvlag om deze boodschap kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging voor alle LHBT-inwoners. Maar ook een aanmoediging voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.