HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Gast van de raad op woensdag 7 februari 2018

Gast van de raad op woensdag 7 februari 2018 (02-01-2018)

Dit item is in het archief geplaatst op 16-01-2018
raadzaal

De vergaderingen van de gemeenteraad zijn openbaar. Dit betekent dat iedereen welkom is om een raadsvergadering bij te wonen. Omdat de gemeenteraad het belangrijk vindt dat burgers weten waarover vergaderd wordt en de burgers ook wil betrekken bij de gemeentelijke politiek, nodigt de raad zelf voor elke vergadering een aantal burgers uit om een kijkje in de keuken te nemen.

Raadsvergadering bijwonen

Politiek ver van uw bed? Geen idee waar de raad over moet beslissen en waar ze niet over gaat? Heeft u altijd al willen weten wat een raadslid doet? Of wilt u gewoon eens een raadsvergadering bijwonen? Meld u dan aan als ‘Gast van de raad’.

Achtergrondinformatie, rondleiding en napraten

Voorafgaand aan een raadsvergadering wordt u ontvangen door burgemeester Strous, enkele raadsleden en de griffier. Tijdens deze informatieve bijeenkomst wordt u uitgebreid geïnformeerd over het politieke spel, het werk van de raadsleden en het verloop van de vergadering. Ook wordt er kort ingegaan op de agenda van de vergadering.

De bijeenkomst start om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.30 uur. Na een rondleiding door de raadszaal kunt u (een deel van) de raadsvergadering bijwonen. Het is natuurlijk niet verplicht om de hele raadsvergadering bij te wonen. Na afloop van de vergadering is er altijd een gezellig samenzijn met raadsleden, collegeleden en ambtenaren. U heeft dan de mogelijkheid om vragen te stellen aan raadsleden en wethouders.

Hoe meld ik me aan?

Iedereen kan zich aanmelden, voorkennis is niet nodig. Deelname is gratis. Het maximale aantal deelnemers is 10 personen per raadsvergadering. Mochten er meer aanmeldingen komen, dan wordt er geloot. De afvallers kunnen dan een volgende raadsvergadering bijwonen.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 2 februari via griffie@gemeentemaasgouw.nl of (0475) 85 28 03.

Eerstvolgende raadsvergadering is op woensdag 7 februari

De eerstvolgende raadsvergadering vindt plaats op woensdagavond 7 februari 2018 in het voormalige gemeentehuis in Heel.