HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Fietsproject voor vrouwen met migratie achtergrond succesvol

Fietsproject voor vrouwen met migratie achtergrond succesvol

Dit item is in het archief geplaatst op 01-05-2019

Veel vrouwen met een migratieachtergrond kunnen niet fietsen en zijn hierdoor minder mobiel in de regio. Menswel heeft een project opgezet waarbij zij deze vrouwen wekelijks 2 uur fietsles geven. De afgelopen maanden hebben zeven vrouwen deelgenomen aan deze lessen.

Wethouder Carla Peters: ‘door deze vrouwen fietsles aan te bieden kunnen ze hun kinderen naar school brengen, deelnemen aan activiteiten en beter inburgeren. Het vergoot hun wereld en de kans om op termijn door te stromen naar (vrijwilligers)werk. Het belangrijkste doel is zelfstandig mee kunnen doen.’

In de leegstaande bibliotheekruimte in de Andreashal in Maasbracht hebben deze vrouwen de eerste beginselen van het fietsen geleerd. Vanaf het moment dat  de basis onder de knie bleek zijn ze ook in de buitenlucht gaan oefenen en hebben ze een fietsexamen afgelegd. Nu, na het behalen van het “fietsdiploma” stelt de gemeente deze vrouwen voor de duur van één jaar een fiets beschikbaar. Na dit jaar kunnen zij de fiets van de gemeente overnemen.

De fietsen worden geleverd door Kr8chtig. In Heel  heeft Kr8tig een project dat gericht is op het opknappen en verkopen van zwerffietsen. Ook hier is het mooi dat dit re-integratieproject de toekomstige kansen voor mensen vergroot.  

Het fietsproject is gestart in Maasbracht. Via het Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw worden vrijwilligers gezocht zodat op termijn ook fietsles op andere locaties gegeven worden. Heb jij interesse om vrijwilliger te worden kijk dan op www.klikmaasgouw.nl of neem contact op met Steunpunt Vrijwilligers.