HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws  |  Europese subsidie voor de regio

Europese subsidie voor de regio

Dit item is in het archief geplaatst op 11-07-2018
Logo Euregio rijn-maas-noord

Op 6 juni jl. kende de euregio rijn-maas-noord aan 5 grensoverschrijdende projecten een subsidie toe van in totaal 118.000 euro. De bijdrage werd betaald uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Grensoverschrijdende modelregio

De zogenoemde people-to-people-projecten laten de waarde en de veelzijdigheid van samenwerking in onze regio zien. In 2018 werd in totaal al 250.000 euro aan Europese subsidie voor projecten in Noord- en Midden-Limburg en de Niederrhein toegekend. Mede dankzij deze ondersteuning ontwikkelt de euregio rijn-maas-noord zich steeds verder tot een grensoverschrijdende modelregio, waarin de blik over de grens voor iedereen vanzelfsprekend is. In totaal is tot 2020 een bedrag van 1,8 miljoen euro uit dit fonds beschikbaar. 

De 5 Nederlands-Duitse projecten die een subsidie ontvingen

  • De mythe en de meester

Hierbij wordt door regisseurs uit beide landen een film gemaakt waarin uit verschillende invalshoeken gekeken wordt naar een beeldhouwer die in de 15e eeuw in het gebied van de huidige euregio actief was.

  • Euregio Music Exchange

Jonge, talentvolle bands uit de euregio worden door dit initiatief ondersteund ervaring op te doen, kennis uit te wisselen en een voet tussen de deur te krijgen in de muziek-business.

  • Buren ontmoeten elkaar

Een jaar lang worden gratis evenementen en een fotowedstrijd georganiseerd om de bevolking van Venlo en Straelen beter met elkaar bekend te maken.

  • Terra Incognita

In samenwerking met bestaande musea uit de euregio wordt een virtueel museum gebouwd waarin kunst uit de euregio vertoond wordt.

  • VVV Venlo Schultour

Hierbij krijgen scholieren uit de euregio de mogelijkheid om samen met elkaar ervaringen op te doen op het gebied van gezondheid, doorzettingsvermogen en respect.

Subsidie kan het gehele jaar worden aangevraagd

De Europese subsidiemiddelen kunnen continu - dus ook in 2018 - worden aangevraagd bij de euregio rijn-maas-noord te M├Ânchengladbach. Kijk voor meer informatie op de website van de euregio.